map-logo-def-klein MOVING ARTS PROJECT

Samen met Simon Rowe vormen Diane Elshout en Noud Verhave Moving Arts Project (MAP).

De kunstprojecten en community art projecten van MAP zijn er op gericht “te bewegen”. Bewegen heeft hier een dubbele betekenins. Aan de ene kant ontwikkelt MAP mobiele kunstprojecten waarmee ze naar de doelgroep toe kunnen bewegen. Daarnaast staat bewegen voor het dynamiseren van individuen en groepen, om verandering en groei mogelijk te maken. Dit is niet alleen een verstandelijk proces. Bewogen worden is geraakt worden, betrokkenheid voelen en essentieel in zowel (inter) menselijke als sociaal maatschappelijke processen.
In haar kunstprojecten ontwikkelt MAP werkmethodes gericht op specifieke gemeenschappen en/of doelgroepen. Zij maken hierbij gebruik van verschillende disciplines zoals theater, dans, beeldende kunst, fotografie, poezie. In de projecten van MAP staan, naast de artistieke kwaliteit, bewustwording, bespreekbaar maken van heersende (sociaal/ maatschappelijke /politieke) problematiek en persoonlijke groei centraal. Het werkproces en de uitvoering reflecteert zowel het individu als de gemeenschap waar deze projecten worden uitgevoerd.

De kunstenaars van MAP zoeken samen met de deelnemers naar een passende creatieve en/of kunstzinnige vorm voor hun ideeen en dromen. De kunstprojecten van MAP zijn gericht op het opbouwen van vertrouwen. Zij werken veel op straat en in direkte interactie. Dit vergt een open en flexibele houding en groot improvisatie vermogen.

Gezamenlijk tekenden zij voor onder andere de communiy-art projecten de Chillmobiel en de Mobiele Picknicktafel.
Evaluatie van de Mobiele Picknicktafel is hiernaast te downloaden: Evaluatie MPT09-definitief
Oktober 2009: Verslag 'Museumplein, kansen voor een nieuwe playground volgens jongeren' kunt u hier downloaden: Museumplein-KansenVoorPlayground-01

CHILLBUS MPT 4 april Nieuwmarkt-08-klein2