Foto essay India 1: Filmposters in het straatbeeld van India.

Elshout en Verhave maakten begin 2009 een reis door India. Zij raakten (onder andere) in de ban van de Indiasche film. Zij volgden de bewegingen van de inmens populaire Tamil Nadu filmheld Vijay en een aantal andere filmhelden; niet alleen op het witte doek en op de video tijdens de busritten, maar ook op posters in het gewone straatbeeld van de deelstaten Tamil Nadu, Karnathaka en Kerala.
De foto's zijn HIER te zien


Foto essay India 2: Pink in India.

India is een land vol met kleur. Voor kunstenaars een zee aan inspiratie. Elshout en Verhave volgden de kleur ROZE tijdens hun reis door de zuidelijke staten van India. Roze in relatie tot alle andere krachtige kleuren die het beeld van India bepalen.
De foto's zijn HIER te zien.


Foto essay India 3: Anders in India.

Het leven in India speelt zich voor een groot deel af op straat. Mensen, mensen en nog eens mensen, in alle toonaarden. Ook mensen die net een beetje ‘anders’ zijn, buiten de norm vallen. Ze zijn snel geraakt: enthousiast, blij, boos, verdrietig. Drie ‘andere mensen’ geportretteerd: Muriëzen, Surya en Baba.
De foto's zijn HIER te zien.


Foto essay India 4: Ruimtes in India.

In India zijn niet alleen heel veel prachtige, boeiende, kleurrijke mensen, maar ook dito ruimtes te vinden. Bijzondere plekken die geregeld vragen opriepen. Elshout&Verhave noemden ze ‘ondefinieerbare ruimten’ en verzamelden een aantal van deze plekken. De foto’s zijn HIER te zien.


Foto essay India 5: Oud in India.

Elshout en Verhave zijn geraakt door de schoonheid, kracht, inventiviteit en wijsheid van ouderen. Niet voor niets is het onderwerp ‘oud’ regelmatig onderwerp van hun werk. In India hadden ze een aantal ontmoetingen met mooie, krachtige en actieve ouderen.
HIER een impressie.


Foto essay India 6: Jong in India.

Niet alleen ouderen, maar ook jongeren hebben de belangstelling van E&V. Als andere kant van dezelfde medaille. Dit komt onder andere tot uiting in het project de Chillmobiel. Speelsheid en veerkracht, onbevangenheid. In India hadden ze contact met vele jongeren. Nieuwsgierig en leergierig zijn ze de toekomst van India: master of business administration, IT, astronaut, engenering, sportman. Ze zijn gericht op het maken van contact, hebben allemaal een mobieltje en alles moet op de foto. En zij poseerden ook graag voor onze camera.
De foto’s zijn HIER te zien.